SVIL ry

Yhdistys

Suomen Virtuaali-ilmailijat ry. (SVIL) on kesäkuun 2002 alussa perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää, ylläpitää ja tehdä tunnetuksi virtuaali-ilmailuharrastusta Suomessa. Toimimme virtuaali-ilmailun virallisena kansallisena kattojärjestönä, yhdistäen virtuaalisen ilmailun harrastajia ja alan eri yhteisöjä. Olemme Suomen Ilmailuliiton ja sitä kautta myös FAI:n virallinen jäsenyhdistys.

SVIL ry. toimii myös virallisena linkkinä kaikkien suomalaisten ja ulkomaalaisten simulaattoripilottien välillä. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja tapaamisia, joiden tarkoituksena on koota yhteen virtuaalilentäjiä ympäri maan. Esimerkkeinä ovat mm. tutustumiskäynnit lentokentille, museoihin sekä muihin ilmailualan eri instansseihin, sekä ns. simutapahtumat, joissa harrastajat kokoontuvat saman katon alle tietokoneineen lentämään ja lennonjohtamaan sekä viettämään aikaa mukavassa samanhenkisessä seurassa.

SVIL:in toinen päätehtävä on tiedottaa ja tehdä tunnetuksi virtuaali-ilmailuharrastusta “suurelle yleisölle”. Yhdistys on näkyvästi mukana eri ilmailutapahtumissa ja messuilla kertoen Suomessa melko uudesta ja vasta suosituksi tulleesta harrastuksesta.

Jäsenilleen SVIL ry. tarjoaa lukuisia erilaisia jäsenetuja. Yhdistys etsii koko ajan myös uusia etuuksia tarjottaviksi jäsenilleen.

Suomen virtuaali-ilmailijat ry:n toimintaa rahoitetaan jäsenmaksujen lisäksi oheistuotemyynnillä sekä sponsorituloilla.